Activiteiten

IBIZA STAD

In één van Europa’s oudste steden vind je verschillende interessante wijken zoals la Marina, de paseo Vara de Rey of Plaza de Parque. Een must is Dalt Villa, de wirwar van middeleeuwse straatjes gevuld met winkels, restaurants en terrassen brengen je naar het hoogste punt de kathedraal. Dit punt biedt een adembenemend uitzicht over de haven en de stad.

ES VEDRA & ATLANTIS

Op 6 minuten rijden van Can bibi vind je Es Vedra en Atlantis, beide een leuk uitstapje waard: 

Es Vedra is vernoemd naar de beschermheilige van het eiland: Tanit, de godin van de vruchtbaarheid. Volgens één van de legendes ligt hier ook Atlantis, in een verstopte baai die alleen per boot te bereiken is. Ook doen verhalen de ronde van mystieke ervaringen en kosmische krachten rondom Es Vedra en schijnt er nog nooit iemand te zijn overleden.  

FORMENTERA

Het eiland Formentera is zichtbaar vanuit Can Bibi:

Formentera is het kleinste eiland van de Balearen. Het is er steeds in geslaagd om vrij rustig en authentiek te blijven, en is het kunnen ontsnappen aan de bouwdrang die je ziet op Mallorca en Ibiza. Dit vroegere hippie-oord, waar Pink Floyd een van hun albums maakte, getuigt nog steeds van zijn rustieke en ontspannen charme. Als je meer wilt weten kan je dagelijks met veerboten vanuit Ibiza stad een bezoek plannen…