Omgeving

Ibiza heeft naast de clubs, pubs, bars en stranden ook een heel andere kant. Er is hier veel te zien en doen, ook wanneer je niet op zoek bent naar zware feestjes. Voordat het uitgroeide tot het mekka van het nachtleven, was Ibiza een toevluchtsoord voor hippies, en die alternatieve sfeer hangt hier nog steeds, vooral naar het rustigere noorden van het eiland toe, waar alles ook nog niet zo volgebouwd is. 

Vele plekken op Ibiza worden ondertussen door UNESCO beschermd, en heeft het eiland uitgeroepen tot Werelderfgoedsite voor haar biodiversiteit en cultuur.

Ook het binnenland straalt ongerepte schoonheid uit. De aroma’s van oneindige fruitvelden en eeuwenoude olijfbomen zijn om bij weg te dromen. Ibiza heeft een uiteenlopende keuze aan restaurants waar je met de voeten in het zand kan genieten van plaatselijke specialiteiten. Je neemt een aperitief in een verscholen chiringuito of een etentje bij kaarslicht in de gezellige smalle straatjes van Ibiza stad. Het eiland biedt een ruime waaier aan activiteiten zoals een charmante hippymarkt of een heerlijke boottocht. Laat je verleiden door de troeven van dit genotrijke eiland.